Dimarts passat, la Meritxell Gabarró va tornar als estudis de 8TV per resoldre tots els dubtes que es generen davant d’un dels conflictes més habituals en temes d’herències: el desacord entre dos germans sobre si vendre o no un pis heretat. Ho va fer en el programa Opinacat, conduït pel moderador Carlos Fuentes.

La directora de Gabarró Advocats -Herències- va explicar les diferents vies d’abordar el conflicte i que, en cas que el desacord es mantingui, la solució implica instar el procediment de divisió judicial de la cosa comú, el qual pot acabar amb el pis a subhasta. Si us vau perdre el programa, aquí teniu el vídeo complet en què la Meritxell ho explica en detall:

Un cop exposada la qüestió principal, es va procedir a respondre les preguntes dels oients. En aquest espai, es van recordar temes com que no hi ha plusvàlua de la renda en les herències; que davant del mínim dubte que hi poguessin haver deutes, l’acceptació ho sigui a benefici d’inventari; que l’habitatge habitual del difunt està bonificat en un 95% en l’impost de successions si qui l’hereta és el cònjuge/parella o un descendent o que “les mitges no són bones” i que sempre que es pugui es facin lots pels fills. Com sempre, la Meritxell ho va explicar de forma extensa, planera i accessible, resolent eficientment tots els dubtes plantejats durant el programa.

La de dimarts passat va ser la cinquena ocasió en què la Meritxell va ser convidada al programa Opinacat per tractar les qüestions hereditàries. Tot l’equip de Gabarró Advocats -Herències- volem agrair aquesta nova oportunitat de fer pedagogia i resoldre dubtes al gran públic sobre un tema tan essencial, extens i inevitable com són les herències. 

I ens acomiadem en aquest article tal com va concloure el programa: amb la recomanació en majúscules que tots hauríem de fer testament. Com diu la Meritxell, “el testament ha de ser la bíblia!”