El nostre despatx especialitzat en herències a Barcelona ha tornat a tenir representació a TV3. Meritxell Gabarró ha pres part al programa Tot es mou per parlar sobre el desheretament i per resoldre dubtes de l’audiència.

El magazine de tardes abordava aquesta qüestió amb motiu dels casos de personatges públics milionaris que han desheretat els seus fills i han deixat gran part del seu patrimoni a la beneficència. Per altra banda, també es donava a conèixer la campanya “Si no cuides, no heretes”, de l’associació de gent gran ACUMAFU.

A la pregunta de la conductora del programa, Helena Garcia Melero, sobre si la llegítima, és a dir, la part mínima de l’herència que recau als descendents, pot no anar als fills, Meritxell Gabarró ha afirmat que “podria no anar-hi, però per fer-ho aquell pare o mare ha de desheretar el fill o la filla”.

La directora de Gabarró Advocats Herències ha comentat que aquesta gestió s’ha de fer davant de notari i que és necessari al·legar la causa del desheretament, la qual ha de ser de pes. Gabarró ha recordat també que a Catalunya hi ha legislació pròpia, segons la qual per un desheretament s’ha de demostrar que no hi ha relació entre progenitor i descendència, sent aquesta falta de relació culpa en exclusiva del legitimari. Aleshores, quan tingui lloc la mort del progenitor, el jutge haurà de decidir si queda provat desheretar justament aquest fill.