Vic ha estat aquest divendres 23 de febrer de 2024 el centre neuràlgic de l’Advocacia catalana. Més d’un centenar d’advocats, juristes, notaris i catedràtics han assistit a la cita organitzada per L’Associació Catalana d’Especialistes en Dret de Successions (ACEDS) i la Societat Catalana d’Advocats de Família (SCAF), que s’ha celebrat a l’Auditori del Museu Episcopal de Vic, per parlar sobre els “Drets de Família i de Successions de Catalunya”.

La Raquel Franco Manjón, advocada associada de Gabarró Advocats -Herències- i Directora del Departament de Processal ha contribuït a aportar la visió més pràctica i judicial com a participant a la ponència titulada “Nul·litat del testament per manca de capacitat i requisits formals”, posant el contrapunt a les visions acadèmiques, amb el Professor Tarabal, i notarial, amb el notari Antoni Bosch.

La Dra. Elena Lauroba Lacasa va destacar per la seva ponència vers la vulnerabilitat de les persones grans, matèria que està estudiant el seu Grup de Recerca de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i en la que hi conflueixen els drets de família i de successions.

La Jornada va servir per tractar altres assumptes com els pactes successoris, el dret de les famílies aplicat al món de les successions i es van formular diferents propostes de modificacions de la regulació de les successions atenent a l’evolució de la societat.