L’agenda mediàtica del mes d’octubre de la Meritxell Gabarró, directora de Gabarró Advocats -Herències-, va concloure, en la tarda del dia 31, amb la seva assistència al programa televisiu Via 15, conduït per la periodista Vanessa Raja i emès en la xarxa de televisions locals de Betevé.

El programa es va desenvolupar en format entrevista i, durant la mateixa, vam poder veure com unes variades preguntes, totes elles interessantíssimes, acabaven confluint en una mateixa conclusió. Els temes abordats van ser:

Què ocorre si el moment de fer testament coincideix amb la compra d’un habitatge?

Respecte a això, la Meritxell va respondre que, sens dubte, l’increment de patrimoni sempre és un bon motiu per a fer el testament, però que és igual de recomanable fer-lo quan tenim simplement un compte corrent al banc i es podria dir que és imprescindible si tenim fills, per a establir qui seran els seus tutors pel cas que tots dos progenitors faltessin.

És la llegítima evitable?

En aquest cas va fer especial èmfasi en la dificultat a l’hora de provar davant el Jutge que la culpa que progenitor i descendent no tinguin relació és únicament del legitimari (fill/a), però que, tot i així, si el testador vol que consti el desheretament, que pot fer-ho constar al testament.

És més aconsellable donar en vida o esperar a l’herència?

La Meritxell va aprofitar aquesta qüestió per a alertar de la fiscalitat en les donacions d’immobles, perquè l’IRPF pel guany patrimonial pot ser molt elevat i va remarcar que cal analitzar-ho prèviament.

Al vídeo podreu veure el desenvolupament complet de les qüestions. I, com ja haureu deduït, el tancament de l’entrevista no podia ser més clar: la PLANIFICACIÓ és clau en matèria successòria.